FRISIAN QUEEN

Frisian Queen

Rondvaart op de Friese meren

Het vieren van een bijzondere gelegenheid vraagt om een betaalbare exclusieve entourage. De ‘Frisian Queen’ is een hekraderboot, gebouwd in de stijl van de oude Mississipi-schepen. Aan boord van dit prachtige partyschip wordt u rondgevaren over de Friese wateren.

Catering
Aan boord kunt u van uitgebreide koude en warme buffetten genieten, maar ook een echte Friese koffietafel of een barbeque behoort tot de mogelijkheden. Natuurlijk kunnen wij ook een eenvoudig hapje en drankje serveren. Exclusief De raderboot is uitermate geschikt voor bruiloften, reunies, personeelsfeesten, rondvaarten, vergaderingen en conferenties.

Accommodatie
De ‘Frisian Queen’ biedt ruimte aan maximaal 200 gasten. Faciliteiten voor minder validen zijn aanwezig. Opstappen is in overleg op verschillende plaatsen mogelijk Het schip kan voor hele dagen, maar ook voor dagdelen worden afgehuurd.

Combinatie
Het is mogelijk om een reisje op de ‘Frisian Queen’ te combineren met een zeiltocht op een echt Fries skûtsje.

.

FRISIAN QUEEN

Frisian Queen

De Frisian Queen (hekraderboot) is gebouwd door Friese Skûtsjefamilie Meeter. Wij hebben in Duitsland een casco gekocht en zijn aan de slag gegaan. Drie jaar lang was de hele familie betrokken bij de bouw van de Frisian Queen. Het moest een gezellig schip worden met een bijzondere uitstraling en een nostalgische sfeer, dat lukte!

De historie van de raderboot

Raderboten zijn in het begin van de 19e eeuw ontstaan door de opkomst van de stoommachine. Amerikaanse raderboten hebben meestal een schoepenrad aan de achterzijde. Zo ook de Frisian Queen. Europese raderboten hebben meestal twee schoepenraderen aan de weerzijden van het schip.

Raderen belemmeren de ruimte om af te meren, te laden en te lossen. Hierdoor is dit scheepstype in ongebruik geraakt. Ook zijn de raderboten minder geschikt voor varen in de open zee. Dit omdat de raderen door golfslag wisselend dieper, dan wel minder diep in het water liggen. Hierdoor krijgt de boot een waggelende of een schokkerige aandrijving. In ondiep water met zandbanken, zoals de Mississippi, is een schoepenrad minder kwetsbaar dan een schroef.

Adres
It Stalt 1
8491 DV Akkrum

Telefoon
0566 – 65 00 30

E-mail
info@frisian-queen.nl

Website
www.frisian-queen.nl

Graag ontvang ik meer informatie!

    FRIESLAND CHARTER
    SALONCHARTERS PIET HETTINGA